Kuulumiset

Demi

Lauantai 18.6.2016 klo 16:25

Demi on steriloitu. Vihdoinkin sain aikaiseksi viedä sitä, ja oli se hyvä, koska munasarjat olivat täynnä kystoja. Demin valeraskaudet ovat olleet ihan kamalat, ja ovat vaan pahentuneet iän mukaan. Nyt on kivaa, nyt voidaan rallatella, ja tehdä muuta kivaa. Demi on niin hyvässä kunnossa että en raaski jättää sitä vaan sohvalle makaamaan.

Demi_pipi.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Smillan toinen EVL1

Lauantai 11.6.2016 klo 11:35

9.6 starttasimme jälleen tokokokeessa. Smilla oli todella reipas ja kiltti. Kivaa oli olla kehässä sen kanssa. Oli hyvin tuulinen päivä, ja tunnareissa tapahtui sitten sellaista mitä Smilla ei kyllä koskaan ennen ole tehnyt, eli se nosti viereisen kapulan, huomasi kyllä heti että se oli väärä ja vaihtoi oikeaan, mutta sehän oli jo nolla. Mietin että haju levisi kun oli niin kova tuuli.. Ja Smilla kyllä kyttäsi liikkuriakin todella tarkasti, joten sen keskittyminen ei ollut paras mahdollinen..

Z oli sitten heti perään, ja jotenkin fiilis meni siitä nollasta, ja alku oli todella huono, huono seuraaminen, ja sitten Smilla ei tietenkään istunut. Tätä ollaan treenattu todella paljon, joten vähän olen pettynyt ettei se sitten kokeessa toiminutkaan.

Ohjattu nouto, kiertonouto, ruutu, seuraaminen, nämä ovat meidän vahvimmat liikkeet, vaikka Smilla kyllä huomaa kaikki, ja vauhdissa pitää laittaa nenä maahan ja tsekata eteen ringin kalkkiviivat, ja kaikki muut pienet merkit ja nauhat..

Luoksetulossa tuli taas liian kovaa, niin että pysähdyksen venyivät, varsinkin maahanmenon, ja kaukkareissa ei tehnyt niin kun treeneissä tälläkään kertaa..

Mutta näin se sitten menee, kun ruudun ja kierrähässäkän treenaaminen on vienyt niin paljon aikaa, niin sitten tulee liian vähän treenattua muut liikkeet.

Seuraavaksi mennään labbisjoukkueen kanssa SNJ:n tokomestaruuteen. Jännää..

Olen kuitenkin todella tyytyväinen, kun pisteet riittivät ykköstulokseen. Nyt puuttuu vaan 1 ykköstulos ja näyttelytulos.. puh, se voi olla vaikeita saada.

Pisteet:

Paikalla istuminen 10,  Paikalla makaaminen ja luoksetulo 10,  Seuraaminen 9,  Z 6,5 Luoksetulo 8,5,  Ruutu 9,  Ohjattu nouto 9,5,  Merkin kiertäminen, pysähtyminen ja ohjattu noutaminen esteen yli hypäten 9,5,  Tunnistusnouto 0,  Kaukoohjaus 8,5

257p  Sij.2

2.jpg
Pelkillä ykköstuloksilla ollaan edetty tokossa, joten tyytyväinen saa olla. Hieno Smilla.
3.jpg


Ensimmäinen startti NOME:n AVO luokassa

5.6 oltiin NOME kokeessa. Päätin ilmoittautua kun se kerran täällä lähellä oli, vaikka kyllä tiesin että Smilla ei ole nyt tällä hetkellä ollenkaan valmis avoimeen luokkaan. Kevään treeneissä Smilla on taas kuumunut todella paljon, ollut kuriton ja hektinen..

Ja niin se sitten olikin että kierroksilla se kävi, ei keskittynyt.

Ensin piti hakea hakuruudusta yhden riistan. Sieltä Smilla toi kanin. Hakuruutu oli täynnä nokkosia, ihan outo juttu. Smilla hyppäsi kun jänis siinä, kun nehän poltti :(

Sitten tuli kakkosmarkkeeraus, toinen veteen ja toinen maalle, vesi oli kuopassa, Smilla ei meinannut päästä ylös sieltä, kun sillä on niin lyhyet jalat. Vedessä oleva riista Smilla haki suoraviivaisesti, mutta kävi kierroksilla, eikä tuonut sen heti mulle.. Tulihan se sieltä kuitenkin, mutta toinen riista se ei muistanut, vaan sitä se selvitti haulla. Tällä kertaa toi riistan nätisti käteen.

Sitten oli ohjaus veden yli, siitä piti jatkaa matkaa vielä pellon yli pienelle saareekkeelle. Markkeerauspaikat vetivät siinä vierellä. Smilla ei kuunnellut, ei mennyt pellon yli, pysähtyi kyllä kun vihelsin, mutta ei totellut mun ohjauskäskyt, joten päätin keskeyttää..

Tuomari sanoi että oltais saatu vielä jatkaa hakuruutuun, joten mahis kolmoseen olisi ollut vielä, mutta en viitsinyt laittaa se sinne nokkosten sekaan polttamaan vatsanahkaansa, ja hyvä näin.. Treenataan enemmän, ja mennään sitten myöhemmin kesällä uudestaan. Kai se tulos joskus tulee, jos ei tänän vuonna, niin sitten ensi vuonna. :)

ARVOSTELU

Haku: Hausta vain näyttö yhdestä riistasta, koska ohjaaja keskeyttää ennen toista osuutta.
Ohjattavuutta: On osittain ohjattavissa, mutta ei riittävästi selvittääkseen tehtävän.
Paikallistamiskyky:  2 M. Näkee molemmat heitot. Selvittää toisen heiton määrätietoisesti. Ensimmäisestä heitosta ei selvää kuvaa, selvittää sen lähinä haulla.
Riistan käsittely: Oma-aloitteiset talteenotot.  Suurimmaksi osaksi hyvät palautukset ja luovutukset. Yhden lokin kanssa käyttäytyy oudosti, mutta tuo lopulta ohjaajalle.
Passityöskentely: Hyvä
Muut ominaisuudet: Ui mielellään. Tarkkaavainen ammuttaessa.
Yleisvaikutelma. Nopea koira, jonka keskittyminen ohjaajan käskyihin (ohjaus) voisi olla parempi ja ohjaajan mielestä koira tänään käy kierroksia, jonka takia hän päättää keskeyttää kokeen.

Tuomari oli mukava Tobina Nyman.

Kommentoi kirjoitusta.

EVL1 ja RTK1

Perjantai 6.5.2016 klo 10:39

Smilla on taas ollut niin hieno tyttö ja saanut hienoja tuloksia.

5.5  Smillalle RTK1

Oltiin labradorikerhon RT mestiksessa Vihdissä, ja Smilla sai ALO Hyv. 98/100p RTK1 ja tuomarin palkinto : ) sij. 4 tai 5, mukana jotain 30 koiraa.

12.jpg

5.jpg

23.4 Smillalle EVL1

Smillan ensimmäinen startti  EVL:sää, ja ykkönen napsahti, uskomatonta mutta totta : )

On se vaan hauska koira kun se on kokeissa niin kiltti. Niin se teki juuri niin kun se osaa, ja hienot pisteet saimme.

  • Koe alkoi kaukkareilla, ja silloin Smilla ei oikein keskittynyt, katseli kerran pois, joten mun piti antaa sitten lisäkäskyjä, siitä vaan 7.
  • Ja Z oli viimeinen liike, ja minä olin niin onnellinen kun koe oli mennyt hyvin, ja annoin varmaan huonosti maahan käskyn, koska Smilla ei mennyt maahan.. voi voi.. harmitti kyllä, niin helppo juttu, joten Z:sta vaan 6, sinne meni paljon pisteitä.

Muut likkeet meni niin kun osasin arvata..

  • Eteenmeno on ollut vaikeita, ja myös ruutu. Smilla sekoitti kun vaan eteenmenoa junnattiin, niin ruutu jotenkin unohtui, mutta nyt onneksi meni suoraan yhdellä käskyllä eteen, pysähtyi ja jatkoi matkaa ruutuun, siinä makasi kyllä niin jäykkänä ja häntä heilui koko ajan, pelkäsin että tuleeko se pois sieltä, mutta onneksi pysyi.. Sitten kun kutsuin niin tuli niin kovaa että meni vähän ohikin.. Ruudusta 9.
  • Luoksetulossa tuli niin saakelin kovaa, että molemmat pysähdykset meni pitkäksi.. ansaittu 8.
  • Ohjattu nouto ja kierrä härdelli ovat Smillan lempparilikkeitä, ja niitä se tekikin upeasti, ja molemmista 10.
  • Tunnari 9, melkein täydellinen..
  • Seuraaminen 9, tuntui ainakin hyvältä, ja Smilla osaa pakittaakin hienosti.
  • Paikallaistuminen 10,
  • paikallamakaamien ja luoksetulo 10, mun mielestä Smilla meni hitaasti maahan, mutta tuomari ei sakottanut siitä..

Mutta 278p ja sij. 2.. Jiihuu.. EVL1.. Upea Smilla...

2.jpg

15.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Porvoon Rallytoko

Torstai 21.4.2016 klo 0:11

9.4 oltiin Porvoossa rallytokokokeessa. Koe meni ihan hyvin, vaikka mulle meni taas pasmat sekaisin radan lopussa ja muutenkin vähän sählättiin.. mutta Demi sai kuitenkin kolmas hyv. voittajaluokasta ja RTK3. 86p sij 2 ja tuomarin palkinto lämmitti mieltä, niinkuin tuomarin kommentti, "juuri tällaiselta pitää rallytokon näyttää". Demi oli niin iloinen.. Videosta näkee miten se on ihan täpinöissään. Nyt sitten seuraavaiksi mestariluokkaan.

Smilla oli niin kiltti ja sai taas 99/100p. En oikein tiedä mistä toi 1 piste meni. Tuomarin kommentti: Todella hienoa osaamista.

Kuvat: Lotta Wennqvist ja Göran Wennqvist

Demi1.jpg

Demi2.jpg

Smilla2.jpg

DSC_0001_2.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Rallytoko

Tiistai 5.4.2016 klo 0:13

Vaihteeksi vähän kuulumisia. Sain alkuvuodessa kasvattajanimeni Gransvansarnas. Toivottavasti meilläkin syntyy joku päivä pentuja.. tällä hetkellä ei ole sunnitteluja.. mutta ehkä tulevaisuudessa.

Alkuvuosi on ollut rauhallinen, tammikuussa oli molemmilla juoksut, Smillan kanssa olen treenannut vähän sitä sun tätä.. Demi on treenannut vaan Rallytokoa, joskus saanut hakea jonkun daminkin ihan huvin vuoksi. Mutta Demin kisaura muissa lajeissa kun rallytokossa on ohi.. Oi miten se on haikeaa.. Onneksi Demi tykkää rallatella.

2.4 oltiin Rallytokokokeessa ja Demin koe meni hyvin, ja saimme toinen hyväksytty tulos voittajasta 82p ja sij3/9.

Smillan kanssa olen treenannut paljon tokoa, mutta päätin kokeilla miten alokasluokan rallytokokyltit sujuvat, ja nehän sujuivat hyvin, joten ilmoitin myös Smillan RT kokeeseen, ja hyvin meni. 98p sij 2/19.

1.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Joulukuvia ja lisää treeniä

Perjantai 25.12.2015 klo 23:11

Vuosi 2015 on ollut raskas vuosi, mutta koirien kanssa olen kuitenkin harrastanut ja kilpaillutkin jonkin verran. Ja Smillan kanssa saimme oikein hyviä tuloksia, niihin olen todella tyytyväinen. Smillan tulokset 2015: TOKO VOI1 299p KP Sij.1, NOME ALO1, NOWT ALO1, NOU1 ja hyväksytty BH. Ensi vuonna toivon että voidaan startata avoimessa sekä nome B:ssä että WT:ssä, ja tokossa EVL:ssä. Myös jälkikokeessa olisi kiva päästä starttaamaan.

Demin tulossaldo vuodesta 2015 jäi todella laihaksi.. Rallytokosta hyväksytyt tulokset: 3xAVO ja 1 hyväksytty tulos voittajasta.. Ensi vuonna pitää skarpata ja harjoitella järkevästi, ja matte lupaa lukea säännöt.. Demi on todella hyvä rallytokossa, mutta mä olen todella surkea. hahaha.. onneksi ei ole niin vakava juttu, ja Demi ei ole maannut sohvalla, vaan ollut aina mukana treenaamassa.

Ja treenit jatkuu.. Tänäänkin treenattiin hallissa, Demi treenasi rallytokoa, ja Smilla tokoa. Treenaamista riittää :)

IMG_1805.JPG

Koska Smilla ei ole kiertänyt tötsiä riittävän tiukasti, laitoin tänään kepin tötsin vieressä, ja ainakin tänään se näytti toimivan.

Ja tässä joulukorttikuvat..

ssff.jpg   smilla_jul.jpg

god_jul_hyvaa_jolua.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Treenejä

Perjantai 18.12.2015 klo 22:19

Olen nyt ajatellut että Smillasta tulee myös jälkikoira, koska se on niin Smillan laji... Sekä peltojälki että metsäjälki kiinnostaa. Vaikka Smilla on vähän yli-innokas,  niin jäljellä se kuitenkin keskittyy aika hyvin. Jäljestää intensiivisesti, mutta on tarkka.. Tänään ei oikein bongannut kepit, mutta se nyt  on ihan ymmärrettävää koska en ole oikeastaan koskaan kunnolla opettanut niitä. Ja kepit oli huonosti hajustetettuja ja satoikin, joten ei ollut helppoa. Tein sille sitten erillinen keppitreeni, ja se meni hyvin.

Tein tänään myös esinruutua molemmille koirille. Sitä pitää harjoitella myös, koska nyt Smilla lähti kun ohjus takareunalle, ei meinannut tajuta hakea myös edestä.. no vähän sama ongelma on ollut nomen hakuruudussakin.. Mutta esineet nousi kuitenkin kaikki. Demi haki myös 3 esinettä. Demi oli taitava.

Sen jälkeen mentiin halille treenaamaan tokoa, ja Demin kanssa treenasin rallytokoa. Smillan kanssa on merkitön merkki työn alla.. olen kokeillut niin monta tapaa, tänään tulin sihen tulokseen, että on pakko opettaa sitä juoksemaan suoraan eteen tyhjälle, kunnes huudan seis, mitään muuta ei toimi.. Saa nähdä miten menee.. Otin kaukkarit, seuraamista (pakittamista) ja merkitön merkki targetilla (joka ei toiminut ) videolle....

Kaukokäskyt.. Välillä yrittää liikaa, ja välillä myös väärä tekniikka, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa :) Video

19.jpg

DSC_0005.jpg

DSC_0001.jpg

32.jpg

22.jpg

42.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Happy Demi

Lauantai 12.12.2015 klo 21:44

Demi hassuttelee, on se niin ihana.. että mä rakastan tuota koiraa <3

Kommentoi kirjoitusta.

Tokoa

Perjantai 11.12.2015 klo 0:57

Aika laiskasti ollaan tokoiltu taas viime aikoina. Mutta vähintään kerran viikossa olen yrittänyt tehdä jotain. Smilla kyllä oppii nopeasti, mutta perusasiat pitää koko ajan muistutella, eli "pidä" treenit, suorat perusasennot, sivulletulot jne jne.. Smilla on vähän liian innokas, kuumuu helposti.. nyt on juoksut tulossa, joten Smillalla on "hermot kireillä", eikä oikein siedä vieraita koiriakaan, joten hallissa treenaaminen muiden kanssa ei tällä hetkellä oikein käy. Kierrä liike Smilla osaa, vaikka tänään kiersi ihmeen laajasti, on kyllä kiertänyt tiukempi merkin ympäri.. no sitäkin pitää nyt harjoitella, ja sitten se kapulan pureminen kun kävi kierroksilla. Kaukkarit on edelleen meidän vaikein liike, ja merkitön merkki.. muut liikkeet sujuvat ihmeen hyvin, kun vielä treenaisi ahkerammin, niin pääsisi ehkä joskus kisaamaankin. Ei ole ainakana koirasta kiinni. Se kyllä jaksaa treenata :)

Tässä video tämän päivän treeneistä.

Kommentoi kirjoitusta.

Muistoissa Molli :(

Maanantai 23.11.2015 klo 18:36

Molli lähti tänään koirien taivaaseen.. Koti on niin tyhjä, ja meillä on niin ikävää.. Lepää rauhassa rakas Molli <3 <3

0Kiharakerho.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

WT kokeesta ALO1

Maanantai 19.10.2015 klo 22:14

Olipas meillä kiva päivä Oripään WT kokeessa.. Onneksi ilmoitin Smillan sinne, koska nyt koe meni hyvin. Lohjan kokeen jälkeen ollaan treenattu vaan hallittavuutta ja seuraamista, ja nyt Smilla pysyi kun tatti mun vierellä, ja myös seuraaminen sujui.

Ensimmäinen rasti oli simppeli ykkösmarkkeeraus. Smilla markkeerasi hyvin, mutta piti kurkata ampujaa joka oli metsän puolella joten siitä rastista 17p. Tuomari Uusimäki.

Toinen rasti oli lähihaku ojassa, ampuja ampui ojaa päin. Lyhyt matkaa ojaan, ja isoja dameja, mutta Smilla kävi kierroksilla, kuumui vissin ampumisesta, eikä keskittynyt.. Tämä olisi pitänyt olla helppo nakki Smillalle, mutta nyt ei käyttänyt nenäänsä eikä kuunnellutkaan, onneksi saatiin damit ylös puh.. meinasi hiki jo tulla.. 13p tuomari Lappalainen.

Lounastauon jälkeen oli Smilla vähän rauhoittunut ja iltapäivän rastit menivät paljon paremmin, vaikka tehtävät olivat vaativampia.

smilla2.jpgKolmas rasti oli hakkuualueella, ensin ykkösmarkkeeraus, ja kun koira oli palauttamassa markkeerausdamin, laitettiin toinen dami puoleen väliin. Koiran piti lähettää linjalle, ja sitten pysäyttää damin kohdalla, ja lähihakupillityksellä ylös.. Tämä rasti meni todella hyvin, paitsi että ampujaa piti vähän taas kurkata.. Mutta tästä rastista saatiin parhaat pisteet 19p. tuomari Lappalainen.

Viimeinen rasti oli toisella hakkuualueella, maasto oli vaikeakulkuinen ryteikkö.. Ensin lyhyt seuraaminen tuomarin vierellä, sitten pysäytys ja markkeeraus ryteikköön.. Tämäkin rasti meni hyvin, ja 18 pistettä saatiin Uusimäeltä.. tällä kertaa Smilla ei kytännyt ampujaakaan..

Olin niin iloinen kun päästiin finaaliin.. Tehtävä oli drive, taas ojaan, neljä damia heitettiin ojanvarteen ja ampuja ampui ennen jokaista heittoa.. Tätä tehtiin parityöskentelynä.. Smilla istui rauhallisesti ja lähti hyvin suoraan damille, minä vähän hosuin, ja pillitin liian aikaisin luoksetulopillitystä kun luulin että Smillalla oli jo dami suussa, pelkäsin että se rupee metsästämään dami suussa.. :) mutta Smilla palautti damin samantien.. ja saimme finaalin parhaat pisteet 18p ja voitettiin ALO luokan :) :) Mukana oli 24 koiraa, olen niin tyytyväinen.

Nyt on tämän vuoden metsästyskokeet kisattu, ensi vuonna jatkamme avoimessa luokassa.

Treenit jatkuvat, mutta nyt keskitymme ehkä vähän enemmän tokoon.. kun EVL:ään pitäisi päästä starttaamaan.

Kommentoi kirjoitusta.

Smilla WT kokeessa ja Demi RT:ssä voittajaluokassa

Lauantai 10.10.2015 klo 21:16

6.jpg

Ilmoitin Demin Vihdin Ralltytokokokeeseen, ja nythän oli pakko startata voittajaluokassa, vaikka tiesin että meillä on oikealla puolella seuraaminen ihan kesken. Omasta mielestäni se ei ollut niin huono, mutta pisteitä rapisi, pujottelussa Demi tuli edestakaisin vasemmalle puolelle, en viitsinyt uusia, vaikka olisi pitänyt, koska siitä meni 10 p. Sitten me törmättiin, ja Demi painoi ja mulla oli vissin oikea käsi koko ajan samassa paikassa, koska -1 tuli jopa 8 kertaa, ja kokonaisvaikutuksesta vielä -3 jatkuvasta avusta oikealla puolella.  Onneksi pisteet kuitenkin riittivät hyäksyttyyn tulokseen.

Nyt ollaankin treenattu oikealla puolella seuraamista paljon.. Kyllähän Demi oppii kunhan opetan sille miten. Mahduttiin RT kursillekin, missä treenaamme voi ja mes ratoja ja liikkeitä, ja se on ollut todella kivaa.. ja jatkuu vielä 6 kertaa.

5.jpg

Smillan kanssa oltiin Lohjan WT kokeessa. Olipas se opettavainen reissu. Pisteitä saatiin 20 14 13 0..

Ensimmäinen rasti oli ykkösmarkkeeraus pellolla alamäessä, se oli helppo Smillalle.

Toinen rasti oli ihan outo.. Drive metsän puolella, metsän reunalla kulki spanieli ja ampuja, ja ennen kun sai lähettää koiran sinne metsään oli seuraaminen tuomarin vierellä ( Smilla väisti tuomaria ) lähetyspaikalle. Smilla ei oikein katsonut sinne metsään missä ihmiset heittivät dameja, vaan jäi tujottamaan ampujaa ja spanielia.. Lähti kyllä metsään, eteen käskyllä ja toi nopsasti molemmat damit, mutta huonosta seuraamisesta pisteet tippuivat luultavasti noin paljon.. en tiedä. 14 p saimme siitä rastista.

Kolmas rasti oli taas vähän outo. Se tehtiin järvessä. Ensin koira piilossa pressun takana, jolloin veneestä heitettiin damin veteen. Ohjaaja näki, koira ei.. Koira näki vaan ampujan joka seisoi rannalla vähän matkan päästä.. Siitä sitten seuraaminen rantaa pitkin lähetyspaikalle, ja noin. 40 m sokkolinjaa vedessä.. Smilla lähti linjalle ja suoraan damille, vaikka matkan varrella oli kaikenlaista kasvillisuutta ja rantaakin oli ihan lähellä, se oli todella hienoa ja helppoa Smillalle, mutta sitten palautti rantaa pitkin, ja seuraaminen rantaa pitkin oli tosi huono, kuumui vedestä tietysti, ja mä annoin montaa seuraa käskyä, joten taas rapisi pisteitä, ja saimme vaan 13 pistettä siitä rastista..

Viimeinen rasti oli sitten kakkosmarkkeeraus.. Ensimmäinen dami heitettiin veneestä veteen suoraan koiraa kohti, samalla kun heittäjä pillitti sorsapillillä ja ampuja ampui, sitä damia ei sitten saatukaan noutaa vaan koiran piti tehdä täyskäännöstä, ja pellolla tuli toinen heitto.. mutta niin pitkälle me ei päästy, kun Smilla lähti paukkuun vesimarkkeerauksen jälkeen, pysähtyi kyllä heti kun kielsin, mutta se oli jo nolla.. en ole noin provo markkeerauksia kyllä koskaan treenannutkaan..

Ensin olin pettynyt kun emme saaneet tulosta, mutta sitten kun olin miettinyt niin olin tyytyväinen että uskalsin mennä WT kokeeseen, ja että koe sattui olemaan vaativa, niin että kaikki meidän heikkoudet tulivat esille.

Ja kokeessa oli myös paljon hyvää.. Smilla osasi itse tehtävät, linjat, markkeeraukset ja löysi nopeasti damit, ja oli myös ihan hiljaa koko kokeen aikana. Ja vaikka kuumui, niin ei lähtenyt kokonaan käsistä kuitenkaan.. hahaha..

Nyt ollaan sitten treenattu seuraamista metsässä, seuraamista pellolla, seuraamista rantaa pitkin, ja hallittavuutta, hallittavauutta ja taas hallittavuutta..

Ensi sunnuntaina mennään uudestaan WT kokeeseen, Oripäähän.. saa nähdä miten menee.. Mun tuurilla on varmaan taas joku ihan outo rasti, tai jotain muuta mitä me ei osata : ) mutta odotan kuitenkin sitä koetta innolla, koska hauskaahan se on..

2.jpg

Tänään kävin Kirsun hallissa seuraamaan tokokoetta ja EVL koirat.. Nimenomaan uudet säännöt ja liikkeet kiinnostaa.. Hmm.. on se merkitön merkki kyllä haasteellinen ja on toi paikallaistuminen/makaaminen/luoksetulo rumba myös outo.. ei voi muuta sanoa.. Ja kierrä liike vie niin paljon tilaa että sitä piti tehdä ihan erikseen viimeisenä liikkeenä kaikille korille erikseen.. Oli hyvä käydä katsomassa.. en varmaan enää käytä targettia merkittömälle merkille opettamiseen, vaan pelkästään eteen käsky.. sen mä ainakin päätin kun katselin ne renkaat mitä lattialla oli, oli jopa kaksi rengasta missä monta teippipalaa.. hoho.. jos targetilla opettaa, niin koirahan hakeutuu johonkin teippipallelle seisomaan, ja jos on noin paljon niitä merkkejä, niin plörinäksi menee koko liike..

Pidin pitkän tokotauon Smillan kanssa, kun nome ja WT on vienyt niin paljon aikaa. mutta nyt ollaan taas treenattu tokoa melkein päivittäin.. ja kyllähän Smilla oppii nopeasti.. Jos pääsisi talven aikana starttaamaan EVL:ssä.. olisi se niin kivaa : )

9.jpg

DSC_0330.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

NOME B ALO1, RTK2 ja muita kuulumisia

Torstai 3.9.2015 klo 23:37

23.8 oltiin Smillan kanssa nome kokeessa, ja sehän meni hyvin.. Koe tuntui helpolta, ja Smilla oli aivan ihana, todella reipas, tottelevainen ja hieno kaikin tavoin. Olen niin iloinen tästä ykkösestä :) Arvostelu löytyy Smillan tulossivulla ja uutisissa.

Kuva: Tuula Hursti ( kuva on treeneistä )

5.jpg

29.8 oli Demin vuoro olla reipas ja taitava. Silloin osallistuimme pitkästä aikaa rallytokokokeeseen. Ollaan treenattu todella vähän, mutta siitä huolimatta Demi teki hienosti, ja saimme RTK2. 92p Sij.2. Se oli niin mukavaa olla Demin kanssa kokeessa. Demi sopii minulle kun hanska käteen.. on se vaan niin ihana. Maailman paras Demi:)  Seuraavaksi sitten voittajaluokkaan. :)

2.jpg

Smillan kanssa oltiin taas Jessican koulutuksessa, toko on ollut tauolla, joten paljon on treenattavaa, Jessican kanssa otettiin merkkiä, seuraamista ja kierrä.

DSC_0017.jpg

Smillan kanssa olen treenannut paljon nomea ja myös peltotreenejä. Suuntia ja pillikuuliaisuutta on ollut nyt työn alla, ja aika hyvin on mennyt, ja Smilla alkaa olemaan aika kuuliainen.

Myös vesiohjauksissa on Smilla ruvennut kuuntelemaan, joten eteenpäin mennään, hitaasti mutta varmasti. Kyllä Smilla voi välillä vielä kuumua, mutta nyt tiedän miten saan sen rauhoittumaan, eikä se enää lähtee käsistä.

WT kokeeseen olisi niin kiva mennä, mutta katsotaan miten treenit menee, nykyään Smilla on kyllä hiljaa, joten ehkä ehkä.. saa nähdä :)

Molli porskuttaa mukana, on se uskomaton.. 14v ja kohta 4kk..

Kuvat: Tuula Hursti

32.jpg

00.jpg

12.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Treenejä

Perjantai 24.7.2015 klo 21:04

Nometreeneissä Smilla on oppinut keskittymään paremmin, osaa käskyllä rauhoittua, ja saadaan sen takia enemmän onnistumisia. Olen ottanut taas pallon mukaan myös nometreeneihin. Kun pallo odottaa maassa meidän takana, niin silloin Smilla keskittyy paremmin.. ihme kyllä...

Olen tehnyt Smillalle myös jälkeä. Se on niin Smillan laji. Kepit se oppi heti, ja osaa hakea jäljen jo kauempaakin, eli janan treenaminen on jo aloitettu.. Eilen tein ehkä 400 m pitkän jäljen, johon laitoin 6 keppiä, vähän namjea siellä täällä, ja niin hienosti Smilla kyllä jäljesti ja nosti kaikki kepit.

Tehtiin myös esineruutua, ja sehän oli helppo nakki :)

Uudet EVL:n liikkeet on nyt työn alla, ja hyvältä näyttää.. on se niin fiksu likka kyllä.

Demi raukka tekee pesää ja on valeraskaana, mutta on kuitenkin päässyt myös vähän treenaamaan. On treenannut noutamista ja rallytokoa. 

Seuraaminen oikealla puolella alkaa sujumaan oikein mukavasti. Ja muutenkin RT likkeet sujuvat kivasti.

Aika huonosti on RT kokeita täälläpäin kesällä ja syksyllä.. mutta tavoitteeni on saada tänä vuonna ainakin voittajatulokset kasaan, ja kivaa olisi päästä starttaamaan myös MES luokassa, mutta saa nähdä miten menee. Demi on kyllä hyvä Rallytokossa, Demi tykkää ja on iloinen ja reipas. Kiva laji Demille.

Kuvat: Tuula Hursti

1.jpg

9.jpg

8.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

3.jpg

4.jpg

2.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

13.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Rallytokopäivä ja BH-koe

Sunnuntai 19.7.2015 klo 23:01

DSC_0001_2.jpgCanidae järjesti viime viikonloppuna rallytokopäivän. Vetäjänä oli Anna Klingenberg, ja käytiin läpi kaikki voittajaluokan kyltit ja suoritusohjeet..

Päivä oli lämmin, ja Demi oli laiska..

Demillä ja Smillalla oli juoksut kesäkuussa, ja nyt Demillä on juoksukooma, ja rupee kohta tekemään pesää ja "odottaa taas vauvoja" ja tissit kasvaa.. valeraskausoireita taas pukkaa.. Raukka :(

Niin paljon Demi kuitenkin jaksoi, että kokeiltiin kaikki voi kyltit, ja totesin, että onpas meillä opettelmista!! Ei ole todellakaan helppo tämäkään laji. Mutta heti kun Demi taas piristyy ruvetaan harjoittelemaan, ja sitten katsotaan miten me pärjätään..

Ensin meidän täytyy kuitenkin vielä saada viimeinen hyväksytty tulos avoimestakin..

Smillan BH koe.

Smilla oli valtavan hieno, ja olin niin ylpeä siitä. On se niin ihana työmyyrä kyllä, ja teki juuri niin kun se osaa. Koe meni kyllä helposti läpi.

Onneksi meidän pari oli doberman joka oli hyvin ohjaajansa hallinnassa ja pysyi hyvin paikallaolossa, koska tässä kokeessa tapahtui kyllä kaikenlaista, ja vaan muutama koira pysyi paikallolossa, ja monet koirat lähtivät kesken suoritusta toisen koiran luokse :(

Kuvat: Eija Kärkinen.

1.jpg

0.jpg

3.jpg

2.jpg

6.jpg

7.jpg

5.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

4.7 Esa Tapion PK tottispäivä

Tiistai 7.7.2015 klo 22:06

Taas todella huono onni sään kanssa, koska nyt oli kesän kuumin päivä, ja varjossa +30.. puh...

Koulutus oli kuitenkin kivaa.. Tykkäsin kouluttajasta, ja sain hyviä vinkkejä. Halusin ottaa seuraamista, henkilöryhmää ja eteentuleminen noudoissa ja luoksetulossa. Opetan eri käskyllä tulemaan eteen istumaan, eikä suoraan sivulle kun tokossa. Nopeasti Smilla kyllä oppii, ja pienillä avuilla osasi tulla eteen istumaan, vähän kauas vielä jäi, mutta sitä hiotaan nyt kotona.

Kuvat: Eija Kärkinen13.jpg

4.jpg

5.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

24.6 Jessica Swanljungin koulutuksessa

Tiistai 7.7.2015 klo 21:40

Aiheena uudet TOKO säännöt, ja EVL:n uudet liikkeet.

Olisi ollut ihan kiva koulutus, mutta ilma oli niin huono. Kun oli Smillan vuoro satoi kaatamalla, eikä kukaan oikein voinut keskittyä, ei koira, ei ohjaaja eikä kouluttajakaan.

Mutta paljon sain koulutuksesta irti kun seurasin muiden suoritukset, onneksi ei satanut ihan koko ajan kuitenkaan..

Kaatosateen vuoksi jäi  harmillisesti uusi EVL:n paikallaolo treenamatta..

En ollut treenannut Smillan kanssa ollenkaan tokoa VOI kokeen jälkeen, mutta kivasti oli mukana kuitenkin.

Kuvat: Tarja Simos-Grönholm ja Anna Sarpama

4.4.jpg

0.jpg

1.jpg

4.2.jpg

4.3.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Smillalla superviikonloppu :)

Maanantai 25.5.2015 klo 17:33

Hieno, hieno Smilla :) :) Lauantaina tokosta VOI1 huippupistein 299p KP Sij.1 ja sunnuntaina NOU1 huippuarvosteluin.. Olipa hieno viikonloppu.

20150523_130731.jpg   

Oikein yllätyin, miten hyvä Smilla oli tokossa. Kiltti, keskittynyt ja teki juuri niin kun se osaa.

Pieniä virheitä siellä täällä, mutta olen kyllä niin tyytyväinen Smillaan.

Pisteet :
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen 9
Istuminen seuraamisen yhteydessä 10
Luoksetulo 9,5
Ruutu 9,5
Hyppynouto 9
Metalliesineen nouto 9
Tunnistusnouto 9,5
Kaukoohjaus 8,5
Kokonaisvaikutus 9.

Seuraavaksi sitten joskus syksyllä EVL:ään, uusilla säännöillä. Kivaa :)

dsc_00012.jpg       
Sunnuntaina mentiin sitten taippareihin. Siinä jännitin että tuoko Smilla kanin, sitä ollaan kyllä harjoiteltu nyt ahkerasti, ja niin Smilla teki taippareissakin hienoa työtä, ja toi kaninkin jäljen päästä oikein vauhdikkaasti suoraan käteen.

Arvostelu:

Tuomari Risto Aaltonen

1. Sosiaalinen käyttäytyminen: Vilkas koira
2. Uimahalu: Hyvä. Syöksyy veteen.
3. Hakuinto: Hyvällä vauhdilla työskentelevä koira. 4. Noutohalu: Hyvät riistojen talteenotot. Noutohalu hyvä.
5. Nouto-ote: Syvä ja tiukka.
6. Palauttaminen: Palauttaa hyvällä vauhdilla ohjaajalle käteen.
7. Reagointi laukaukseen: Rauhallinen
8. Itseluottamus ja aloitekyky: Hyvä itseluottamus.
9. Yhteistyö: Erinomainen.
10. Yleisvaikutelma: Erinomaiset taipumukset omaava lupaava nuori koira, joka suoriutuu kaikista tehtävistä mallikkaasti.

NOU1

1 kommentti .

Molli 14v ja Lohjan RT

Lauantai 16.5.2015 klo 22:42

Molli täytti eilen 14 vuotta. On se aika sissi. Periksi ei anna. Ja vaikka se on niin vanha, niin se ei ole edes huonokuntoinen, vaan oikein hyväntuulinen ja reipas. Onhan se tietysti vähän kankea, eikä se enää kuule juuri mitään, tai ainakaan ei halua kuulla :). Molli on kyllä ollut hieno koira, viisas ja kiltti. Omapäinen kyllä ja nuorena karkasi heti kun silmä vältti, muuten Mollin kanssa on ollut helppo elää. Molli opetti minulle niin paljon, ja oli harrastuskoirana haasteellinen, mutta samalla niin hyvä. Toivottavasti Molli saa olla terve vielä ainakin kesän yli.

7.jpg

Tänään oltiin Demin kanssa Lohjalla RT kokeessa. Minä olin niin itsevarma kun ajattelin että mennään nyt hakemaan viimeinen tulos avoimesta, mutta niin se ei sitten mennytkään, kun minä sähläsin radalla, ja menin väärään suuntaan, ja tämän päivän tulos olikin HYLÄTTY.. hoho, sanon minä..
Tuomarin kiltti kommentti arvostelulomakkeella lämmitti kuitenkin mieltä, ja kertoo taas sen että Demi on hieno, matte on huono..
HARMITTAVA RATAVIRHE. KOIRALLA ERINOMAINEN SEURUU JA TAKAPÄÄNKÄYTTÖ. KAUNIS SUORITUS!
Tuomarina oli Iiris Harju.

1.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Rallytokoilua

Sunnuntai 10.5.2015 klo 22:01

demi.jpg
Palkintojenjako Raaseporin Rt kokeessa.

Demin kanssa ollaan oltu kahdessa RT kokeessa, ja ihan hyviä tuloksia ollaan saatu..  18.4 oltiin Raaseporin kokeessa, tuomarina Heikki Palosaari. Rata tuntui helpolta, ja pisteitä saatiin 99/100 ja sij. 1/13.
Seuraava koe oli Hangossa 9.5, tuomarina vähän tiukempi Anna Klingenberg, mutta hienosti meni sekin koe, saimme 91p/100 ja sij. 2/17.
Vielä olisi yksi avoimen luokan koe, toivottavasti se sujuu yhtä hyvin, niin että me saadaan RTK2, ja voidaan keskittyä VOI ja MES liikkeisiin.
Kyllä kaikissa lajeissa on haasteensa. Heikoin lenkki rallytokossa on yleensä minä... Täytyy todellakin keskittyä, jotta kylttien tehtävät tulevat kunnialla suoritettua. RT näyttää kyllä helpommalta mitä se on. Demin kanssa sujuu kuitenkin aika helposti, koska se seuraa hyvin, ja tekee kaikki käännökset hyvin. Kiva laji se kyllä on.. On todella hauskaa oppia uutta, ja tämä on kiva laji Demille.

Kokeen jälkeen käytiin ihailemassa merta.
dsc_0001.jpg

1.jpg

 Smillan kanssa olen treenannut ahkerasti tokoa, ja Smilla on edistynyt. Smillan heikkoushan on huono keskittymiskyky, ja häiriöherkkyys. Olen yrittänyt treenata paljon eri paikoissa ja paljon häiriöitä. Ja nyt vaikuttaa siltä niin kun Smillan toko alkaisi sujumaan..

Voittajaluokan liikkeet Smilla osaa. Smilla on oppinut myös kaukkarit, vihdoinkin.. Nyt täytyy vaan treenata myös palkattomia treenejä, ja lisää häirötreenejä..  Smilla alkaa  pikkuhiljaa olemaan valmis voittajaluokkaan..
5.jpg

Olen ilmoittanut Smillan taippareihin.. Jos me nyt saataisi sitä pois alta.. Olen tehnyt muutama kanijälkiä, ja Smilla ei ensin tuonut kania, joten se ei ollut mikään sattuma ettei se tuonut kanin viime vuonna taippareissa.. Onneksi huomasin, että vieraan tekemä kanijälki oli Smillan mielestä jotain aivan eri kun mun tekemä jälki.. mutta nyt luulen että olen saanut Smillan tajuamaan että kanin pitää tuoda, vaikka onkin jonkun vieraan ihmisen tekemä jälki..  Riistatreenit on mennyt muuten ihan hyvin.. onhan Smilla vähän turhaan innostunut, sanoisin ehkä jopa kuuman oloinen, mutta sen enemmän kun se saa tehdä työtä, sen paremmin se menee.. Toivottavasti päästään kokeeseen, ja toivottavasti se menee läpi.

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »

Google Analytics Alternative